Jak si vybavit vlastní posilovnu?

David K.   3 září, 2018   Žádný komentář

Milujete sport a posilování? Chcete zlepšovat svoji fyzickou kondici a pracovat na shazování přebytečných kil? Rádi byste docílili velké svalové hmoty, nemáte ale dostatek času na to, dojíždět do vzdálené posilovny? Pak tento problém vyřešte tím, že si vybavíte svoji vlastní posilovnu přímo u vás doma.

Tak ušetříte čas při cestě do fitness centra, budete mít dostatečné soukromí, vytvoříte si prostředí plně vyhovující vašim náročným požadavkům a cvičit můžete v podstatě s kýmkoliv dalším z rodiny. Navíc, pořízení základního vybavení pro domácí posilovnu není ničím nákladným.

Co by měla obsahovat domácí posilovna?

Pakliže se ve výčtu důležitého cvičebního náčiní zaměříme nejprve na muže, soupis potřebných doplňků a přístrojů by mohl vypadat nějak následovně. Základem budou bezpochyby jednoruční činky. Nespoléhejte se však jen na jedinou váhu, protože je třeba počítat, že při odlišných cvicích budete potřebovat rozdílnou hmotnost činky. Ve výsledku se budete časem i zlepšovat. Takže volte činky od 5 kg do 40 kg.

Nepostradatelnou součástí domácí posilovny musí být rovná lavice, kde budete moci provádět tlaky s činkami, popřípadě dáte přednost té polohovatelné s širším užitím. Hodit se vám bude i šikmá lavice pro cvičení břišního svalstva.

Nakonec nezapomínejte ani na multifunkční věž a set na benchpress, který je základním cvikem pro prstní svalstvo.

Domácí fitcentrum pro kondici i ženy

Jestliže budete domácí posilovnu využívat také s vaší partnerkou či manželkou, popřípadě dáváte před svaly přednost i celkové kondici, hodí se vám několik dalších praktických nástrojů. Tím prvním bude bezpochyby eliptický trenažer nebo rotoped. Trochu vyšší investicí může být posilovací věz. Ženy naopak ocení, když jim do posilovny pořídíte vinylové jednoruční činky menší hmotnosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.