Detoxikace organismu

redakce   6 června, 2016   Žádný komentář

Překyselení organismu

Tzv. acidóza neboli překyselení organismu se v posledních letech dostává do stále širšího povědomí laické i odborné veřejnosti. Vypadá to, že by tento poměrně běžný problém mohl totiž stát za celou řadu dalších, souvisejících potíží. A naopak – většina běžných obtíží, se kterými se potýkáme, vede právě k překyselení organismu. Co s tím a jak se mu vyhnout?

Přehlížený problém s jednoduchým řešením

Je logické, že ideálním stavem našeho těla je zásadito-kyselá rovnováha. Jejich harmonie přispívá k celkovému zdraví a funguje jako prevence mnoha chorob. Jakékoliv vychýlení však může vést k únavě a vyčerpání, neurčitým bolestem svalů či kloubů, zažívacím potížím (zácpě nebo průjmu) či ekzémům. Celou řada symptomů pak mnohdy řešíme zbytečně vysokým počtem léků a návštěvami lékařů, případně je ignorujeme. Řešení však může být překvapivě jednoduché – zkuste se zamyslet, zda nepřispíváte ke vzniku překyselení například přemírou stresu. Pokud trpíte dlouhodobým stresem, pak je celý váš organismus v napětí a orgány nemohou správně pracovat. I z toho důvodu nedokážou správně vylučovat kyselé zplodiny metabolismu. A ty se tak usazují v organismu a nepříznivě ovlivňují veškeré pochody v něm, nejvíce však trpí ledviny a játra.

Jak bojovat s překyselením organismu

Kromě stresu může překyselení způsobovat i sedavý způsob života, nevhodné složení stravy, kouření, dýchání znečištěného vzduchu a další návyky moderního člověka, který holduje civilizačnímu pokroku. Ale když už k němu dojde, měli bychom s ním něco udělat. Možnosti totiž jsou – například studená koupel nebo alespoň pití studené vody, které mají vynikající účinky na překyselený organismus. Stačí dokonce jednorázový pobyt v ledové vodě. Další možností jsou pravidelné půsty, které uleví přetěžovaným orgánům. Pomůže i změna jídelníčku (zejména zvyšte podíl čerstvé zeleniny a bylin), přidejte trochu pohybu. A v neposlední řadě: pokuste se zbavit stresu. Meditujte, jeďte na dovolenou, pořádně se vyspěte, popovídejte si s někým… každý ví nejlíp, po čem se mu uleví a co mu pomůže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.