chair

Vyberte si židli, na které se vám bude sedět dobře

David K.   6 února, 2023   Žádný komentář

Ten, kdo pracuje v kanceláři nám jistě potvrdí, že většinu svého pracovního času sedí na kancelářské židli. Mnohdy je to několik hodin denně. Možná právě z toho důvodu je zapotřebí zaměřit se na správný výběr tohoto sedacího prvku, ať už jde o kancelářskou židli nebo kancelářské křeslo. Náležité pohodlí se totiž promítá do fyzické schránky.

Základní vlastnosti kancelářských židlí

Podstatné je pořídit si židli pro mnohahodinové sezení. Vybírat samozřejmě můžete z různých mechanik. Jednou z nich je ta synchronní, kde si můžete nastavit sklon opěradla. U asynchronní mechaniky je to i úprava sedáku nezávisle na opěradle. Takový model židle má hned několik páček pro ovládání potřebného sklonu.

Neopomínejte ani na to, aby bylo opěradlo přizpůsobitelné poloze zad. Čím více bude kopírovat správný prohyb, tím lépe. K pohodlí zároveň přispívají také područky. I zde platí, že lepší jsou polohovatelné modely. Kromě nich můžete narazit na 2D područky, 3D područky a 4D područky.

Co se týče potahového materiálu, volit můžete mezi kůží a textilem. Každý z nich nabízí něco trochu jiného. Určitou alternativou a spojení lepších vlastností z obou je syntetická kůže. Ta se bude dobře čistit a zároveň působí luxusnějším dojmem.

Na co byste neměli zapomínat?

Při výběru vhodné kancelářské židle přihlížejte i k těm nejmenším detailům. Bude to například hlavová opěrka. Zásadní je i vaše váha, potažmo nosnost kancelářské židle. Nakonec jsou to i kolečka, která je třeba volit s ohledem k podlahovému materiálu. Ta tvrdá se hodí na tvrdé povrchy, kdežto ta měkká jsou určena pro měkké podlahy, jako jsou koberce a podobně.

Vedle běžných kancelářských židlí narazíte na odlehčené studentské verze, ale na zdravotní židle. Jejich tvar ještě více přispívá k lepšímu sezení, protože dokonale kopírují správné sezení těla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.