handkerchief

Tipy, jak se co nejrychleji zbavit rýmy

David K.   9 srpna, 2021   Žádný komentář

Rýma je něčím, co obtěžuje jistě každého z nás. Jde obvykle o doplňkové příznaky nachlazení. Když máte rýmu, nemůžete pořádně dýchat, často vám slzí oči, nic necítíte a jste plní hlenu. Výjimkou není ani dráždivost, která vás nutí k častému kýchání. Jestliže s rýmou chcete účinným způsobem bojovat, přinášíme vám několik užitečných tipů.

Začněte postupně uvolňovat rýmu

Rada číslo jedna bude asi každému zřejmá. Vezměte si pořádné množství kapesníků a snažte se rýmu vysmrkat. Respektive ze svého těla dostat nežádoucí hleny. Velice často pomáhá masáž v oblasti spánků a nosu, kdy jsou hleny postupně uvolňovány. Praktická je i inhalace. Stačí si napustit slaný roztok do hrnce, hodit přes hlavu ručník a začít inhalovat teplou slanou vodu.

Tohle všechno samozřejmě můžete podpořit s pomocí nejrůznějších vitamínů. Obvykle jde o doplňky stravy obsahující řadu minerálů, vitamíny skupiny C, B, D, ale také nezbytný zinek a hořčík.

Vsaďte na babské rady

Omezovat se samozřejmě nemusíte jen výše uvedenými doporučeními. Existuje spousta babských rad a doporučení. I s těmi vás trochu podrobněji seznámíme. Spousta babiček by vám jistě doporučila česnek, který je obecně považován za všelék. Od rýmy si můžete ulevit také prostřednictvím horké koupele. Když chcete spojit dobré s užitečným, dejte si pořádně teplý kuřecí vývar. Spoléhejte se i na vitamíny v přírodní formě, které najdete v ovoci a zelenině. Hodně pijte. Ideálně, když půjde o horké bylinné čaje. Proti rýmě dobře funguje šalvěj, máta, jitrocel a meduňka.

Pokud budete dodržovat tyto rady pak se rýmy zbavíte možná dříve, než jste předpokládali. Na závěr bychom měli také zmínit, že je vhodné při onemocnění horních cest dýchacích omezit stres. Naopak si naordinujte dostatečné množství spánku, protože tělo v této fázi jednoduše potřebuje odpočívat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.